Искам да работя за София - мястото, където съм изградил

...
 Искам да работя за София - мястото, където съм изградил
Коментари Харесай

Хекимян пред БТВ: Искам да работя за София - мястото, където съм изградил живота и кариерата си

 izbori_2023_v1_015

 

Искам да работя за София - мястото, където съм построил живота и кариерата си.

 

Това съобщи претендентът за кмет на столицата от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Антон Хекимян в предаването " Лице в лице " по БТВ.

 

„ Аз не виждам подозрение, което би трябвало да отхвърля. До момента, в който съм изпълнявал длъжността шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ и сега, в който съм приел кандидатурата, връзките ни с bTV са завършили доста бързо “, сподели в предаването той.

 

„ bTV е бил мой втори роден дом. Докато съм работил като кореспондент, водещ и управител съм работил с ясната мисъл, че не желая по никакъв метод да има репутационна вреда. Работил съм постоянно, с цел да пазя положителното име на малкия екран “, уточни той.

 

„ За да се почувстваш в дом, би трябвало да те одобряват като собствен. Радвам се, че за седмица и половина дружно с тима, който работи за София, видях в очите на хората хъс за победа. Видях и приемането от тяхна страна. В мое лице ще имат бранител на техния труд. Няма за какво да се лъжем – работата за София е подлагана дълго време на рецензия, постоянно основателна. Не може да бъде отречено, че за София беше направено доста “, разяснява претендентът за кмет от ГЕРБ-СДС.

 

„ Аз съм номиниран. Господин Борисов най-правилно и тъкмо може да отговори на въпроса за структурите. Аз не желая да изпадам в елементи от кухните. Сред номинациите на структурите са били и имената на други публицисти. Аз не съм партиен член, не премислям това “.


 

„ Други публицисти, които са получили поддръжка от структурите, значи едно – хората в партията виждат в хората като нас, които се занимаваме с публични действия, персони, които могат да свършат работа за града. Това е доста значимо “, разяснява Хекимян.

 

„ Периодът след предлагането беше къс. Не е премисляно нито седмици, нито месеци. Много малко беше  времето, в което аз трябваше да взема решение. Исках да го направя, тъй като желаех да работя за София – мястото, на което съм построил живота и кариерата си. Има моменти в живота на човек, в които би трябвало да се вземе решение и да се поеме отговорност. Залогът на тази акция е огромен. Залогът да не бъде дръпната ръчната спирачка и да не се развива градът. Има хора и партии, които са задраскали от бюджета на София планове, свързани с метрото за 200 милиона лв.. Задраскали са планове за ВиК на София “.

 

„ Обикалял съм страната през тези месеци и като публицист хората са идвали при мен и са ми казвали – какво се случи, нали трябваше да има друга политика и нов морал? Знаете ли какъв брой хора са разочаровани? Няма нов морал, има нравственос и правила, които би трябвало да бъдат спазвани “, уточни той.

 

„ Програмата, която се работи в Столичната община и през тази седмица и половина описвам на хората по време на нашите срещи, е стратегия, която е заложена, по нея се работи и продължава да се работи. Работата за София не би трябвало да стопира. Имаше няколко опита за „ дърпане на ръчната спирачка “. Ние не желаеме работата за София да спре. Това може да се случи, в случай че гласоподавателите ни гласоподават доверие. Те могат да създадат своята преценка какво е свършено за София и какво не. Разходете из София, из кварталите и вижте какво е направено и построено “.

 

„ Когато стартира всеки един ремонт, ние ще желаеме в този ремонт от началото до края, да има стандарти и да се съблюдават “, акцентира Хекимян.

 

Ремонтът на ул. „ Шишман “

„ Ремонтът се трансформира в шлагер, само че когато се вкарат стандартите, това ще значи и завършек на „ ремонт на ремонта “. Йорданка Фандъкова към момента е кмет на София. Казусът с въпросната улица се повдига нееднократно. Смятам, че с екипа, който стои зад мен, сходни проблеми могат да бъдат избегнати. Със сигурност има недостатъци. Ако се вгледаме във всяка една плочка, може да забележим нещо, което няма да ни хареса. Нека погледнем огромната картина “.


 

Удължаване на концесията на „ Софийска вода “

„ Делата са задоволително ясни и безапелационни, с цел да може този автограф да може да бъде положен и да може да се пристъпи към осъществяване. Делата демонстрираха по какъв би трябвало да се поеме, да ще подпиша “.

 

Сметосъбирането и чистотата на улицата

„ Много неща могат да бъдат направени с чистотата. Нашите хрумвания са свързани с това да подобрим чистотата и метода, по който софиянци я одобряват. Ако ние съблюдаваме стандартите и знаем по какъв начин би трябвало да изгледа едно кошче за отпадък, по кое време би трябвало да бъде почистено, всички тези въпроси ще отпаднат “.

 

„ Ще разгадавам на софиянци да се доверят на екипа зад мен. Ще създадем всичко допустимо, в случай че се съблюдават процедурите и получим гаранция, че София ще се чисти още по-добре, този контракт да бъде подписан “.

 

„ Казусът със завода за боклуци е завършен. Помните ли балите с отпадък? Аз съм бил по време на свадите с балите и сега знаем, че там има гора. Нашата работа е да продължим започнатите действия “, изясни той.

 

Канализацията на София

„ Най-лесно е да се дават периоди и обещания преди изброи и по-късно да не се извършват. В Драгалевци тече този ремонт с канализацията. Парите, които бяха изтеглени от бюджета на София, с цел да не случи канализацията в северните елементи, ще намерим средства те да се случат. Не се ангажираме със период, само че в идващия мандат това е действителен проблем, който може да се бъде решен “.

 

„ Не желая още веднъж да кажа, че съм най-големият критик. Колегите от всички медии са съсредоточени в проблемите на София. Отразявали са ги години наред и са ги показвали в ефир. Искам да вървя по положителни тротоари. Не желая, когато вървя по тротоара, обувките ми да бъдат кални “, добави Антон Хекимян.

 

„ Топлофикация София “

„ Важно е в столицата да има енергийна самостоятелност. Реновиране и рационализация на мощностите на „ Топлофикация София “ може да се случи. Инфраструктурата ѝ би трябвало да остане общинска или държавна и не би трябвало да се стига до приватизация. Ще разчитаме и на помощ от страната “, сподели още претендентът за кмет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР